terug naar overzicht

Wielrenners Zes Zes tonen doorzettingsvermogen

3 juni 2014

De tweede editie van de Zes Zes is afgelopen zaterdag onder helse omstandigheden afgelegd. Na bijna veertien uur fietsen werden de overgebleven elf renners als groep met gejuich binnengehaald door organisatoren en het toegestroomde publiek.

Barre weersomstandigheden maakten het de overgebleven renners niet gemakkelijk om de finish te bereiken. Verschillende renners gaven in een vroegtijdig stadium op of werden geconfronteerd met tegenslag als een lekke band. Zij die de maximale afstand van 360 kilometer voltooiden, arriveerden doorweekt en afgepeigerd de finish in Hedel. Aan hun gezichten was af te lezen dat deze editie loodzwaar was.

Tijdens de Zes Zes rijden wielrenners rondes van zestig kilometer waarbij zij alle dorpen in de gemeente Maasdriel doorkruisen. Zij die het willen, rijden dit tot zesmaal toe. Doordat de route zoveel mogelijk is uitgezet langs de gemeentelijke grenzen, wordt op mening dijk tegen de wind in gereden. Met de Zes Zes wordt er geld opgehaald voor het KWF. Het evenement is ontstaan vanuit Team Maasdriel dat jaarlijks deelneemt aan de Alpe d’HuZes.

Ondanks de gure weersomstandigheden, die alsmaar zouden verslechten naarmate de koers vorderde, werd er gretig aan de tweede editie van de Zes Zes begonnen. Zo’n honderd wielrenners namen de moeite om in de vroege ochtend van start te gaan in Hedel. Dit was minder dan de organisatie hoopte. Het regenachtige weer speelde hierin een grote rol.

De elf renners die de vijfde ronde hadden overleefd, begonnen gezamenlijk aan de laatste ronde en werden daarbij ondersteund door bevriende wielerclubleden. Zij hielpen de renners naar de finish door ze te begeleiden en uit de wind te houden. Rond negen uur ‘s avonds werden de renners feestelijk binnengehaald waarna zij werden gehuldigd door de pas aangestelde wethouder Van den Anker. Hij had daarbij speciale aandacht voor de oudste deelnemer van het stel: Wim van den Bogaard uit Hedel, die met zijn zeventig jaar de maximale afstand wist te voltooien.